Romance Cafe forums

All forums

Kako slepom coveku opisati boje?  

views: 3920, replies: 87
total: 87, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 next page last page of 9
Post #1, page: 1
#1: 2007-10-31 15:26
Moze da se shvati i bukvalno (tu recenicu sam skoro procitao), ali me mozda i vise zanima kako objasniti nekome ko ne vidi ono sto vi vidite - u stvarima, ljudima, bojama, pravim i onim unutrasnjim - nacin da ih ugleda...i da uzivate u nima - zajedno.
black raven (male, 36)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
page: 8
#71: (2008-04-04 12:57)
frustracija
zavist
preterana ambicija
egoizam
zloupotreba tudjih emocija
osecanje nemocnog besa
...
spisak bi bio poduzhi...

....pishes autobiografiju. ..to ...
ferlajt (male, 99)
Pažnja! Deo ovog profila narušava pravila.Neće moći biti pretraživan ...
Partybrejker
#72: (2008-04-04 13:02)
... eto, morao je i on da nechim konstruktivno doprinese temi ...

... ne, mukice ... prichao sam o tvojim motivima i frustracijama ...
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
#73: (2008-04-04 13:29)
..ni malo duha u odgovoru...
ajd potrudi se...
jel mogu da dobijem i ja jedan primerak autobiografije kad to odstampas...pliiizzz

ferlajt (male, 99)
Pažnja! Deo ovog profila narušava pravila.Neće moći biti pretraživan ...
#74: (2008-04-04 14:09)
ferlajt:
frustracija
zavist
preterana ambicija
egoizam
zloupotreba tudjih emocija
osecanje nemocnog besa
...
spisak bi bio poduzhi...

....pishes autobiografiju. ..to ...

sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
Partybrejker
#75: (2008-04-04 14:10)
... mookitza ...
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#76: (2008-04-05 07:53)
Da Ceco , pričamo različite potresne priče, ujedno vrlo poučne...
ali sa istom porukom...
ljudi koji imaju hendikep nedostatka vida ,nadomešćuju ga izoštravanjem ostalih čula...
njihovo celo telo postaje prijemnik za imformacije...
I da , i medju slepim licima , kao i medju nama koji to nismo postoje vrlo negativne osobe ,koje pod izgovorom svog hendikepa opovrgavaju smisao pristojnosti ...
No definitivno je činjenica da , većina ovih osoba ZAISTA jesu extrasens , pritom nemislim ,naravno na neke vidovnjačke ili spiritualne , tobožne sposobnosti , iako je njihova intuicija takodje orudje kojim se uspešno koriste...
mislim na vrlo fizička extra čula...
činjenica je da ni mi kojima vid nije oštećen; NEVIDIMO očima već MOZGOM ...
problem je u tome što mi toga nismo svesni...
oči nam koriste kao prijemnik ,prenosilac informacije...
oni imformacije primaju svim drugim raspoloživim čulma
tako da ono što mi zovemo GLEDANJEM , oni obavljaju , ušima , nosem , rukama i nogama pa i celim telom...
Isto tako i memorija im je daleko razvijenija...
Sećam se slučaja , kad je oca pozdravio čovek na ulici sa ZDRAVO Pajo , naravno nisam ga poznavala. Otac se trgnuo ,razvukao lice u osmeh i potpuno preciznim pokretom , potapšao čoveka po grudima ...
Zatim su pali jedan drugome u zagrljaj...
Ispostavilo se da je to njegov drug iz detinjstva , koji je predhodnog dana došao iz Kanade , sa kojim nije imao APSOLUTNO nikakav kontakt 40 godina ...Tapkanje po grudima je bio samo njihov način pozdravljanja....
Takvih slučajeva sam doživela sa njim toliko , da bih mogla pisati memoare o njemu.
Moj HENDIKEP u svemu tome je , što se ja trudeći se da njemu dočaram svet što vernije , nikad nisam setila da tražim od njega povratnu informaciju...
Nikad ga nisam pitala da mi opiše kako on VIDI svet oko sebe...
Ja svoj propust nikad nemogu ispraviti , ali sigurna sam da postoji mnogo ljudi koji to mogu....
Netreba se samo truditi da se slepim licima , nametne svoje vidjenje stvarnosti , treba ih zamoliti da i oni nama opišu svoje...
Možda će slika istog tada biti realnija...
backerystar (female, 42)
Nije tesko biti fin
samsasvimsam
#77: (2008-04-12 14:30)
ne mozes objasniti jer je programiran samo na jedan rezim.pokusaj promeniti i videces sta ce se desiti
samsasvimsam is no longer member of Romance Cafe
#78: (2008-04-12 16:23)
како квадрираној Лаури објаснити да то није српско име?????

Kovačić - U REGISTRATURI

ŽIVOTOPIS:
Ante Kovačić (1854.-1889.) rođen je u Oplazniku.
Maturirao je u sjemeništu i nastavio studij prava u Zagrebu. Radio je u tuđim advokatskim kancelarijama u Zagrebu i Karlovcu do 1887., kada je doktorirao i otvorio vlastitu odvjetničku pisarnicu u Glini.
Bio je pristaša Stranke prava i Ideja Ante Starčevića.
Bio je novinar, feljtonist i književnik.
Djela: ''Baruničina ljubav'', ''Fiškal'', ''U registraturi'', ''Izabrane pjesme'', itd.

KNJIŽEVNI ROD: proza
VRSTA DJELA: roman

TEMA: Odrastanje i sazrijevanje seoskog mladića u gradskoj sredini

VRIJEME I MJESTO RADNJE: 19. st., Hrvatska (relacija selo - grad)

UKRATKO O DJELU:
Prvi dio romana opisuje Ivičino djetinjstvo u seoskoj sredini.
Drugi dio opisuje miješanje epizoda iz seoske i gradske sredine – drama glavnih likova. Pojavljuje se Medonićeva obitelj i u nizu epizoda razvija se drama glavnih likova Ivice i Laure (Mecenina smrt, Ivičin povratak na selo, Laurin dolazak u Meceninu kuću, razrješenje tajne u Laurinu porijeklu i Ivičin povratak u grad).
Treći dio odvija se u znaku novih zapleta i iznenađenja. Ljubavni trokut: Laura – Miha – Justa, Miho – Laura – Ferkonja. Ubojstva: Laura i Ferkonja ubijaju Mihu, a Laura ubija Ferkonju. Novi ljubavni trokut: Laura – Ivica – Anica u kojem Laura ubija Anicu. Slijedi Laurino pogubljenje i Ivičino propadanje, ludilo i smrt u zapaljenoj registraturi.
veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
#79: (2008-09-15 00:39)
. ...au ybt....a kao nismo mi izmislili latino serije... ...
ca blues (male, 36)
#80: (2008-09-15 00:50)
Ne mislim da neki fizicki hendikap oznacava nesto sto moze da umanji osobu.

Bravo.. , Takvi ljudi "vide, ", osecaju,"cuju", prepoznaju mnogo vise nego neki kojima vid nije Bogu hvala uskracen!

Updated 1 time(s), Last update (unusual) 2008-09-15 00:55

unusual (female, 34)
total: 87, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 next page last page of 9
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis