Romance Cafe forums

All forums

Život u gradu ili na selu?  

views: 3509, replies: 71
total: 71, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
#1: 2007-02-16 23:07
Oba imaju svoje prednosti i nedostatke..
Gde je bolje?
steave1973 is no longer member of Romance Cafe
page: 7
#61: (2008-05-01 09:11)
Selo

Harmonija bivstvovanja. Bezgranično prostranstvo prirode. Urbani ovde shvati, da je samo životinja, koja pod sopstvenom prisilom, prihvata breme sivila. Otrežnjenje. Blagostanje. Livada i mirisi prirode. Nekad oštri a ponekad sasvim blagi i umirujući. Ciklusi. Radjanje i suton. Život! Bezgranična igra boja. Dok stvor sedi za drvenim stolom i uživa u izobilju ukusa, vid mu strelja okno prozorsko, nalik ramu naivčevog platna. Sva ta bića davno zaboravljena, što gradskom detetu život daruju. Pa opet, umesto radošću i veličanjem, časti ih skaradnim i podrugljivim. Sve njih, koji sopstveni život i mladunčad svoju podrediše duhu čovečijem. No zverstvo urbanog ne stavlja tačku. Mali je srodnik njegov, u očima njegovim, što voli i poštiva bića izrugana. Smrad životinjski što pod kožu mu zadire gnev podpiruje prokletniku urbanome. Njuh zveri ne razaznaje rugobno od miloga. U jazbini svojoj, čopora betonskog, međ' zverima sebi srodnim, naslađuje se mukom seoskom. Usta mu plodove gutaju dok gadosti o njima bljuju. Pa ipak, u ludilu sopstvenom, jednim okom ne zaslepljenim, pamti sliku okna seoskoga.

Autor: Me/my/self/and/aye
kulturniJelen (male, 32)
DOBRO VECE!
#62: (2008-05-01 23:01)
....ovaj bog stvarno greši dušu......volke selske duše držati zarobljenima u urbanom haosu to je zločin...... ......

....menhetn ......
ca blues (male, 36)
#63: (2008-05-06 09:46)
a los angeles?...ca duso...biseru moj....

najbolje resenje je kao sto rekoh, pola godine na selu a onda pola godine u gradu....
sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
#64: (2008-05-06 20:59)
...i naravno pola godine na moru ....
ca blues (male, 36)
NENA412
#65: (2008-05-06 21:16)
........ naravno...nego na moru u gradu ili na selu?

NENA412 is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2008-05-07 00:59)
grad,brate mili,vazda,i zanavek....

&

ca blues: ...i naravno pola godine na moru ....

to,pola na moru je idealna varijanta......
Divlja u srcu (female, 40)
ploviti se mora i bez broda
Vronsky

VIP
#67: (2008-10-22 11:52)
Sto sam stariji ...

Vronsky (male, 46)
Whisper ...
#68: (2008-11-03 01:28)
selo

Morava je reka
poznata u celem svetu
i njojzina riba veriga
ki jastuk u krevetu

Jovan Straus bi rek'o
kad bi se tu zatek'o
kaki bre Dunav crni
narode ovde nasvrni

Na lepu plavu Moravu brbocu talasi
na obalu igru valcer Moravski alasi
komarci i muve zuje kokoska glistu kljuje
krava prezivlje travu uz lepu plavu Moravu
nexman sr kraljevo (male, 24)
Bolje biti optimista i budala,nego pesimista i u pravu
#69: (2008-11-03 13:11)
Ja bih, ako može, da živim u gradu, ali kada god mi padne na pamet da imam jedno selo gde mogu da odem
Zašto?
Zato:
- da me jutrom budi kukurikanje ili još lepše, zvono ovna predvodnika nekog stada koje teraju na ispašu
- da mi peku krompir u smederevcu i služe s mladim (reeetkim kajmakom)
- da berem vrhove kopriva i pravim čorbicu
- da šetam nekim zemljanim putem kroz šumu i da posmaram sunce koje se probija izmedju visokog drveća
- da mi se jagnje mota oko nogu, umiljava i želi da se igramo
- da udjem u štalu, pomilujem konja i osetim onaj 'miris' životinja (nije perverzno)
- da u kolibi mirišem mleko i mlečne proizvode. Da je pod od zemlje, gazom prekriveno razliveno mleko u drvenim posudama
- da mi uveče lete oni insekti koji svetlucaju (svitac ili tako nekako smo ih zvali)
- da ložim vatru, jer je napolju brrrrrrrrrrrrr zimaaaaaaaaa

eh i zbog mnooogo togaa ...
Ulica (female, 97)
Simina 9a
#70: (2008-11-03 13:22)
...al' me napali koleginice sa ovim životinjskim mirisima,retkim kajmakom i svežim mlečnim proizvodima jbt... ...došlo mi da rezervišem isto selo...

p.s. gde je to perverzno,pa to se najviše i traži kada je reč o seoskom turizmu...možda si zaboravila na povaljivanje u senu...to ume da odmori dušu...

Updated 1 time(s), Last update (NeronChe) 2008-11-03 13:34

NeronChe (male, 44)
Ako ti jave: umro sam, ti znaš - ja to ne umem.Noću kad gledaš u nebo, i ti namigni meni.
total: 71, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis