Romance Cafe forums

All forums

Šta (ko) je uopšte intelektualac?  

views: 4695, replies: 108
total: 108, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 11
Zelda

moderator
#1: (2006-12-14 11:15)
Onaj pravi, bez navodniKa.
Ona prava, bez navodniCa.

Da, mozak zavodi.

I kakve veze biti intelektualac ima samo sa visokom stručnom spremom (oni koji su se mislilii da će se na taj način provući u kategoriju stvarnih intelektualaca, ne samo papirom i žigom overeno izuzetnih, grdno su se z.... biiiiiiiiiip)? A opet, naravno da ima veze i sa tim! A opet, ne samo sa tim. Nikako.

Intelektualac - inteligentan? Da čujem i o tome!

Kako bilo ko za sebe može da upotrebi ovu reč? Zar to ne procenjuju drugi (iako sam ubeđena da je jedna od karakterističnih osobina dotičnih težnja ka samousavršavanju)?! Na koju foru uopšte u profil na Romansu na primer mogu da uključim i tu karakteristiku? Meni to izgleda kao kada sam za sebe kažeš da si skroman, osetljiv ili nešto slično... ma tako nešto se ne priča, bre, to se prepozna ili ne; i drugi sude, ne ti sam(a)!

Ja mislim da je pravih intelektualaca malo. Da li su vrsta u izumiranju? Ili su oduvek bili beli slonovi? Za sebe znam samo da, pogotovo zbog toga što za njih vezujem i etos, u njih vazda gledala kao u onaj "beskrajni pravi krug...". U nenametljivost i sigurnost. U nepostojanje potrebe za dokazivanjem, koje opet isijava stalno...

U Albaharija, na primer, od naših savremenih...
U Ramba Amadeusa, na primer . Ozbiljno!

Uf, ja odužih... Aj' sad vi!

Pogledaj naslov teme

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-12-14 12:19

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
ledobermann
#2: (2006-12-14 11:21)
hvala ti druze...taj odgovor ovde neces naci....vidis koliko ih se juce naslo prozvanim..."intelektualci"

Updated 1 time(s), Last update (ledobermann) 2006-12-14 11:23

ledobermann is no longer member of Romance Cafe
#3: (2006-12-14 11:30)
Nenametljivost i sigurnost. Nepostojanje potrebe za dokazivanjem.

ovo je po meni glavna stavka po kojoj izdvajam one koji su pametni, obrazovani, kulturni, svesni sebe, bez zelje da u svakoj prilici to istaknu i bilo kome nametnu...
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
Zelda

moderator
#4: (2006-12-14 11:30)
Za Luku:

Molim . Samo, procitaj ti malo bolje, ne govorim ja bash ono sto ti kazzesh. I ne govorim, ako cemo precizno. Ja pitam, razmisljam i sama, ne negiram nista, pokusavam da dokuchim.

A odgovor ne mora ni da se nadje. Vazzno je da se trazzi. Pa makar se u delicu i sama osetila prozvanom juche .

Interesovalo me je... I interesuje me.

Updated 1 time(s), Last update (Zelda) 2006-12-14 11:31

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
toxygen
#5: (2006-12-14 11:30)
imam jednog komsiju intelektualca ali je nazalost...
toxygen is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
ledobermann
#6: (2006-12-14 11:32)
svako za sebe misli da je pametan i inteligentan...to ne moze da se izmeri...koliko je covek pametan mora kroz zivot da pokaze...da zivi i prezivi...ova teska vremena...tu treba pokazati intelekt...a skola i obrazovanje sa tim nemaju nista...a poblem glupih ljudi je sto idu po gradu i vicu...ja sam pametan,ja sam pametan....
ledobermann
#7: (2006-12-14 11:34)
Zelda: Za Luku:

Molim . Samo, procitaj ti malo bolje, ne govorim ja bash ono sto ti kazzesh. I ne govorim, ako cemo precizno. Ja pitam, razmisljam i sama, ne negiram nista, pokusavam da dokuchim.

A odgovor ne mora ni da se nadje. Vazzno je da se trazzi. Pa makar se u delicu i sama osetila prozvanom juche .

Interesovalo me je... I interesuje me.

ipak...hvala ti...znas me,znam te
#8: (2006-12-14 11:40)
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
Neo-n
#9: (2006-12-14 16:41)
intelektualac - urbana legenda (postoje samo UTISCI o istim )

zashto? - jer:
lily66: Nenametljivost i sigurnost. Nepostojanje potrebe za dokazivanjem.

ovo je po meni glavna stavka po kojoj izdvajam one koji su pametni, obrazovani, kulturni, svesni sebe, bez zelje da u svakoj prilici to istaknu i bilo kome nametnu...

...ako je ovo tachno (a jeste ) - zamislite tu kontroverzu: ne zheli da se dokazuje ali je zato bio dovoljno ambiciozan da stekne vanserijsku naobrazbu???

òtje - al`u Esopowim basnama

intelektualac bi trebao da bude vanserijska kombinacija sposobnosti (intelektualni potencijal i ostvarenost istog) - i ljudskih vrednosti (Lily-n post) -> a sticanje/gajenje jednog aspekta lichnosti potiskuje gajenje/sticanje onog drugog

& prtz! keep walkin`
Neo-n is no longer member of Romance Cafe
#10: (2006-12-14 16:49)
...ako je ovo tachno (a jeste ) - zamislite tu kontroverzu: ne zheli da se dokazuje ali je zato bio dovoljno ambiciozan da stekne vanserijsku naobrazbu???

... kontam da je mislila da ne zzeli da se dokazuje u polju u kome je i stekao pomenutu naobrazbu...

Primer: Al Patjino; zavrshio englesku knjizzevnost, (mislim da je i postdiplomske studije takodje), i nikada se nije dokazivao u polju svoje naobrazbe ...

Tako a?
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
total: 108, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

We take care of your privacy. Your email address or any other personal info that can reveal your identity will never display unless you write it yourself. More info

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis